Drept bancar și finanțare

Corporațiile și instituțiile financiare ne încredințează toate tipurile de tranzacții locale și transfrontaliere. Aceștia recunosc că le oferim o expertiză cu adevărat extinsă și profundă, rigoare intelectuală și un palmares dovedit în găsirea de soluții inovatoare pentru clienții noștri și capacitatea de a duce tranzacțiile la bun sfârșit.

Acum mai mult ca niciodată, tranzacțiile trebuie să fie structurate și negociate astfel încât să se țină cont atât de condițiile din piață, cât și de nevoile clientului. Clienții caută servicii juridice inovatoare, adaptabile și robuste. Avocații noștri au expertiza necesară pentru a acorda consultanță în legătură cu orice formă de finanțare și adesea clienții apelează la noi pentru asistență în tranzacții și structuri inovatoare, care încep prin a fi inedite, dar ulterior devin standard de practică în piață.

Cunoștințele noastre excepționale despre piață provin din baza noastră extinsă de clienți și din experiența pe care am câștigat-o prin implicarea noastră în unele dintre cele mai răsunătoare tranzacții din România din ultimii ani. Indiferent dacă asistăm împrumutați sau finanțatori locali sau internaționali, know-how-ul acumulat înseamnă că putem să ne consiliem clienții în legătură cu toate tipurile de tranzacții și să le oferim sprijin permanent de-a lungul ciclului de viață al unei tranzacții.

Varietatea de clienți pe care îi asistăm în piața împrumuturilor este de neegalat și volumul nostru de muncă include finanțări structurate de mare valoare, împrumuturi corporate, finanțări pentru achiziții și refinanțări.

Dincolo de tranzacția în sine, clienții se îndreaptă către noi pentru expertiza noastră non-tranzacțională. Ajutăm împrumutații și creditorii să răspundă problemelor de reglementare financiară, restructurărilor și unei palete largi de aspecte societare si comerciale.

Din echipa noastră de finanțări fac parte câțiva dintre cei mai renumiți avocați din România. Echipa cuprinde un nucleu de avocați deosebit de experimentați, care din 1999 au stabilit un traseu clar prin reprezentarea băncilor și instituțiilor financiare locale și internaționale în tranzacții din România.

Experiența relevantă

Banca Comercială Română și UniCredit Țiriac Bank în legătură cu finanțarea în valoare de 75 milioane EUR acordată pentru modernizarea a două fabrici de amoniac deținute de Azomures S.A.
A&D Pharma Group în legătură cu refinanțarea facilităților de credit existente în valoare de aproximativ 127 milioane EUR, finanțarea fiind acordată de un sindicat de bănci format din UniCredit Țiriac Bank și BRD – Groupe Société Générale și pachetul de garanții aferent
IFC referitor la finanțarea în valoare de 50 milioane EUR pentru extinderea operațiunilor de retail în România ale grupului Lidl
Fortuna Entertainment Group și 8 filiale din România în legătură cu o facilitate de credit în valoare de 266 milioane EUR acordată de un sindicat de bănci din România și din străinătate
RodBun Grup și filialele sale în legătură cu o finanțare sindicalizată în valoare de 262 milioane lei acordată de un sindicat de bănci coordonat de Banca Comercială Română
ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și o instituție financiară internațională în legătură cu finanțarea în valoare de 96 milioane EUR acordată CTPark Bucharest S.R.L. și CTPark Gamma S.R.L., membre ale CTP Group, unul dintre cei mai activi investitori în spații industriale și logistice din România
Sindicatul de bănci format din Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România, în calitate de coordonatori, și Raiffeisen Bank International, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Garanti Bank și Intesa SanPaolo România, în calitate de creditori în legătură cu o facilitate de credit în valoare de aproximativ 68 milioane USD acordată Alro pentru acoperirea nevoilor curente ale societății și a capitalului de lucru, precum și pentru investiții viitoare
Sindicatul de bănci format din ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V. Amsterdam – sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank în legătură cu extinderea unei facilități de credit în valoare de 360 milioane USD acordată grupului KMG International pentru acoperirea nevoilor curente în activitatea grupului
O instituție financiară internațională cu privire la o finanțare garantată în valoare de 60 milioane USD acordată SNTGN Transgaz SA Mediaș pentru Faza 1 din construcția coridorului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (Proiectul BRUA)
Băncile finanțatoare, Erste Group Bank AG, ING Bank N.V., Raiffeisen Bank Polska S.A., Bank BGŻ BNP Paribas S.A., Bank Zachodni WBK S.A. (membră a Santander Group) și Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. în legătură cu o finanțare în valoare de 177 milioane EUR acordată P&P Spearhead, un grup ce activează în sectorul agricol în Europa Centrală și de Est
Mai multe

Recunoaștere

 • Au fost întotdeauna pregătiți să ne sprijine, să ne ofere consultanță juridică personalizată și foarte orientați spre soluții.
  Legal 500 2021
 • O echipă foarte experimentată cu o reputație solidă în finanțări de mare valoare. Au resursele și expertiza necesare pentru a acorda consultanță cu privire la cele mai complexe aspecte. Sunt comerciali și orientați către client. Au o echipă extinsă de avocați, cei mai buni de pe piață.
  Legal 500 2020
 • Firma are o echipă de drept bancar și finanțări clasată pe primul loc în România, iar asistența juridică de calitate în tranzacții de ultimă oră adaugă valoare tranzacției.
  Legal 500 2020
 • O combinație unică de avocați deosebit de instruiți și cu o experiență bogată în diverse aspecte juridice și tranzacții de amploare în România și în străinătate.
  Legal 500 2020
 • RTPR este o firmă de avocatură excelentă pentru tranzacții de drept bancar și finanțări. Au o echipă de avocați străluciți care au lucrat în cele mai mari tranzacții de pe piață. Admir amestecul lor unic de experiență și cunoștințe, care este vital pentru tranzacțiile complexe.
  IFLR1000 2020, Drept bancar
 • RTPR este o firmă de avocatură de top în România și asistența juridică valoroasă pe care o acordă în tranzacțiile de ultimă generație adaugă valoare tranzacției. Experiența îi recomandă ca și consultanți juridici de încredere pentru tranzacții foarte complexe.
  IFLR1000 2020, Drept bancar
 • RTPR demonstrează “un amestec remarcabil de cunoștințe locale și internaționale” și “o înțelegere cuprinzătoare a nevoilor clienților atât din perspectivă juridică, cât și de business”.
  Legal 500 2019, Drept bancar și finanțări
 • Banda 1 - Drept bancar și finanțări, România
  Legal 500 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011
 • Banda 1 - Drept bancar, România
  IFLR1000 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017
 • Banda 1 - Drept bancar și finanțări, România
  Chambers Global 2024

Știri & publicații