Victorie a echipei de arbitraj formată din avocații RTPR și Allen & Overy, într-un arbitraj LCIA

RTPR și Allen Overy au obţinut un succes notabil pentru Premier Energy într-un arbitraj internațional, desfășurat potrivit Regulilor de Arbitraj ale LCIA (London Court of International Arbitration).

Disputa a avut loc între două companii care activează în industria de petrol și gaze naturale, reclamantul Premier Energy (România) și pârâtul Adler Energy (Austria), ca urmare a imposibilității de livrare a cantității de gaz inițial agreate. Principala problemă pusă în discuție a fost aceea de a determina prețul gazului ce ar fi trebuit livrat pe baza unei formule matematice. Tribunalul Arbitral a acordat reclamantului toate daunele solicitate, inclusiv diferența de preț achitată de Premier Energy pentru a acoperi neexecutarea contractuală a Adler.

Argumentele echipei RTPR și Allen & Overy, conduse de partenerii Valentin Berea și Lucia Raimanova, din care au făcut parte Vicu Buzac (Senior Associate), Raluca Tudoroiu (Senior Associate) și Matej Kosalko (Associate), au condus Tribunalul Arbitral la acordarea tuturor sumelor solicitate, inclusiv cheltuielile arbitrale, în integralitatea lor.

Această procedură arbitrală dovedește că standardele contractuale ale Federației Europene a Furnizorilor de Energie sunt un instrument foarte util, care oferă un sistem echilibrat de alocare a riscurilor contractuale și mecanisme eficiente pentru recuperarea prejudiciilor ce pot apărea. Suntem bucuroși că am fost alături de Premier Energy în acest arbitraj și că am obținut admiterea tuturor capetelor de cerere pentru clientul nostru”, a declarat Valentin Berea.

RTPR și Allen & Overy colaborează de peste 13 ani pe baze exclusive în nenumărate proiecte transfrontaliere, inclusiv proceduri de arbitraj internațional desfășurate potrivit diferitelor reguli de procedură arbitrală (ICC, LCIA, CCIR, VIAC etc.).

Practica de litigii a RTPR are o bogată experiență în diverse domenii precum concurență, proprietate intelectuală, arbitraje naționale și internaționale, contencios constituțional, litigii fiscale, GDPR, litigii în domeniul tehnologiei și de natură reglementară.