RTPR alături de Rodbun Grup într-o finanțare de 84,5 milioane de lei

RTPR a asistat Rodbun Grup SA cu privire la un credit sindicalizat în valoare de 84,5 milioane de lei pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. Finanțarea a fost acordată de un sindicat de bănci din care fac parte Banca Comercială Română, CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească și a fost garantată de către Eximbank. Rodbun Grup este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc, înființată în anul 2002.

Echipa RTPR care a acordat consultanță juridică în acest proiect a fost formată din Victor Pădurari (Partner), Cosmin Tilea (Counsel) și Andreea Stoiciu (Associate).

Mulțumim echipei RTPR, care a dat dovadă de o deosebită implicare în acest proiect și ne-a sprijinit în demersul nostru de a dezvolta un business 100% românesc. Experiența amplă și energia echipei ne-au ajutat să încheiem cu succes această nouă tranzacție.”, a declarat Daniel Muntean, CEO-ul Rodbun Grup.

Această tranzacție reprezintă a doua colaborare dintre RTPR și Rodbun Grup, după ce în 2018 firma de avocatură a acordat asistență cu privire la o finanțare în valoare de 262 milioane de lei acordată de un sindicat de bănci coordonat de Banca Comercială Română.

Suntem onorați că am fost alături de Rodbun Grup în acest mandat și ne bucurăm să vedem că agricultura românească primește sprijinul necesar pentru dezvoltare. Rodbun Grup este una dintre cele mai cunoscute companii din acest sector din România, un proiect crescut cu pasiune și dedicație, într-un domeniu cheie pentru economia românească. Le mulțumim pentru încrederea acordată și le dorim succes în proiectele viitoare.”, a declarat Cosmin Tilea.

RTPR a lucrat împreună cu echipa PCF Investment Banking (cunoscut anterior drept Professional Capital Finance) care a acordat consultanță financiară de specialitate către Rodbun Grup.

„Suntem bucuroși să finalizăm o nouă tranzacție în care asistăm Rodbun și suntem încântați de colaborarea cu echipa RTPR care, cu promptitudine și profesionalism, a contribuit la atingerea obiectivului clientului nostru.” a declarat Mihai Murgu, Partner PCF Investment Banking.

RTPR are una dintre cele mai experimentate echipe de drept bancar și finanțări din România, care este recunoscută pentru experiența sa impresionantă în cele mai importante tranzacții din România și din regiune. An de an ghidurile juridice internaționale Legal 500 și IFLR1000 plasează practica de Banking & Finance a RTPR în prima bandă în clasamentele pentru România. În cel mai recent clasament individual publicat de Chambers Europe 2021 luna trecută, sunt recomandați ca Leading Lawyers 5 dintre avocații firmei specializați în acest domeniu.

O selecție a finanțărilor în care RTPR a oferit recent consultanță include:

  • Eximbank, în calitate de aranjor coordonator, precum și sindicatul de bănci format din Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, CEC Bank, Garanti Bank, ING Bank NV Amsterdam Sucursala București, International Bank for Economic Co-operation, OTP Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania și UniCredit Bank, în legătură cu prelungirea scadenței unor facilități de credit revolving și modificarea structurii sindicatului de bănci în cadrul unui contract de facilitate de credit la termen și revolving multi-monedă garantat, încheiat cu Alro S.A, precum și în legătură cu garanțiile aferente acestuia
  • Oresa cu privire la finanțarea achiziției parcului logistic și industrial Solo Iași de la Grupul Tester aflat în proprietatea omului de afaceri Bogdan Pițigoi
  • BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale și UniCredit în calitate de Underwriters, Aranjori Mandatari Principali și Bookrunners, Société Générale și Komerční banka în calitate de agent pentru facilitate, respectiv agent pentru garanții, în legătură cu finanțarea în valoare de 1,150 miliarde Euro acordată PPF Group N.V. pentru achiziția CME, grupul media din care face parte și Pro TV
  • Sindicatul de bănci format din Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România, în calitate de coordonatori, și Raiffeisen Bank International, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Garanti Bank și Intesa SanPaolo România, în calitate de creditori în legătură cu o facilitate de credit în valoare de aproximativ 68 milioane de dolari acordată Alro pentru acoperirea nevoilor curente ale societății și a capitalului de lucru, precum și pentru investiții viitoare
  • Sindicatul de bănci format din ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V. Amsterdam – sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA și UniCredit Bank SA cu referire la extinderea unei facilități de credit în valoare de 360 milioane dolari acordată grupului KMG International pentru acoperirea nevoilor curente în activitatea grupului
  • O instituție financiară internațională în legătură cu o finanțare garantată în valoare de 60 milioane USD acordată SNTGN Transgaz SA Mediaș, operatorul rețelei naționale de transport de gaze naturale, pentru construcția Fazei 1 din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (proiectul BRUA)