Piața de capital

Practica noastră de piețe de capital include experți atât în tranzacții de tip debt cât și equity, care au fost implicați în cele mai complexe și importante tranzacții de piețe de capital în România în ultimii ani, precum și în legătură cu aspecte de reglementare.

Debt Capital Markets

Practica noastră de piețe de capital de tip debt are o experiență extinsă în asistarea emitenților și a aranjorilor în legătură cu toate aspectele unei tranzacții și avem cunoștințe aprofundate ale ultimelor tendințe și dezvoltări în domeniu.

Avocații noștri sunt recunoscuți ca fiind inovatori, pentru crearea de noi repere în piață și, ceea ce este cel mai important, pentru că furnizează clienților structuri viabile din punct de vedere comercial într-un mediu internațional tot mai reglementat.

Asistăm jucători din piețele financiare, corporații și instituții financiare, cu privire la întreaga gamă de tranzacții locale și trans-frontaliere. Clienții noștri se bazează pe noi pentru amploarea și profunzimea expertizei noastre, rigoarea intelectuală și istoricul nostru de a găsi soluțiile potrivite pentru finalizarea tranzacțiilor la care lucrăm.

Experiența avocaților noștri de a acorda consultanță cu privire la unele dintre cele mai complexe și mai răsunătoare oferte de îndatorare/tranzacții este de neprețuit într-un moment când companiile au o nevoie disperată de metode alternative de finanțare. Acestea includ obligațiuni cu randament ridicat, care acum încep să devină o parte esențială a mixului în piețele de capital de tip debt, finanțări de tip leverage, precum și restructurarea datoriei companiilor.

Equity Capital Markets

Avocații noștri posedă cunoștințele și expertiza necesare pentru a structura și implementa tranzacții complexe de piețe de capital de tip equity, precum și relațiile care contează atunci când apar aspecte de reglementare.

Pe lângă experiența noastră bogată în tranzacții de piețe de capital, atât equity, cât și debt, veți beneficia și de expertiza noastră internațională unică, precum și de cunoștințele privind piețele de capital.

Atât băncile de investiții cât și clienții corporate au nevoie de avocați cu expertiză tehnică dar și cu know-how practic pentru a-i ajuta să dezvolte structuri inovatoare și unice în acest domeniu. Avocații noștri acordă consultanță cu privire la întreaga paletă de instrumente de capitaluri proprii și legate de capitaluri proprii, inclusiv IPO-uri (Oferte Publice Inițiale), emisiuni de drepturi, oferte secundare, precum și emisiuni de obligațiuni convertibile și preschimbabile, astfel ajutându-ne clienții să își pună ideile în practică.

Experiența relevantă

UniCredit Leasing Corporation în lansarea emisiunii de obligațiuni pentru atragerea unei finanțări de pe piețele internaționale de 300 milioane de EUR
Raiffeisen Bank și Wood & Company Financial Services, în calitate de manageri cu privire la intermedierea ofertei publice inițiale a MedLife, cel mai mare IPO privat la acel moment
Electrica cu privire la Oferta Publică Inițială (IPO) pe Bursa de Valori București și London Stock Exchange, cea mai mare ofertă publică din România până în prezent
Deutsche Bank, Raiffeisen Bank International și J.P. Morgan, în calitate de Joint Lead Managers și Deutsche Trustee Company Limited, în calitate de mandatar în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 400 milioane EUR de către NEPI
J.P. Morgan referitor la emisiunea de obligațiuni senioare garantate în valoare de 450 milioane EUR de către Cable Communications Systems (CCS), garantate de RCS & RDS, un important furnizor de servicii de televiziune din România și Ungaria. Aceasta este cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din Romania, până în prezent.
Ministerul Finanțelor Publice privind stabilirea unui program MTN în valoare de 7.000.000.000 EUR și tranzacția inaugurală de 1.500.000.000 EUR
Barclays Bank PLC în calitate de aranjor pentru Alpha Bank România în cadrul primului program emisiuni de obligațiuni ipotecare din România în valoare de 1.000.000.000 EUR
Purcari Wineries Public Company Limited în legătură cu Oferta Publică Inițială Secundară și admiterea la tranzacționare pe Bursa de Valori București.
Wood & Company și Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la IPO-ul Sphera Franchise Group, operatorul restaurantelor Pizza Hut și KFC
Autonom Services, cel mai important jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car din România, cu privire la prima emisiune de obligațiuni corporative
Mai multe

Recunoaștere

 • Echipa RTPR este una dintre primele noastre alegeri atunci când căutăm consultanță în domeniul piețelor de capital equity în România. Echipa este foarte experimentată și înțelege bine afacerea noastră, fiind astfel o potrivire foarte bună pentru noi.
  Legal 500 2021
 • Echipa de piețe de capital a RTPR este una dintre cele mai bune opțiuni din România pentru acest tip de servicii juridice. Cunosc legea, standardele internaționale, nevoile de afaceri și pot acorda consultanță în mod eficient.
  Legal 500 2020
 • O echipă excelentă de profesioniști. Au o expertiză juridică aprofundată, o abordare orientată spre afaceri și o înțelegere a nevoilor clientului. Sunt una dintre primele două opțiuni preferate de noi pentru România în domeniul piețelor de capital.
  IFLR1000 2020, Piețe de capital: equity
 • Serviciile furnizate de firma de avocatură au fost deosebit de profesioniste, acoperind multiple arii de legislație aplicabile unei tranzacții de acest tip. RTPR a lucrat cu noi la o tranzacție fără precedent pentru piața din România și legislația română nu fusese implementată până la stabilirea programului [de emisiune]
  IFLR1000 2020, Piețe de capital: finanțări structurate și securitizare
 • Echipa este intuitivă, în sensul că avocații simt care sunt prioritățile noastre și lucrurile la care trebuie să fie atenți”, spune un client, continuând să aprecieze „cunoștințele avocaților atât cu privire la regimul și standardele locale, cât și la cele internaționale”
  Chambers Europe 2019
 • Banda 1 – Piața de capital, România
  IFLR1000 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015
 • Banda 1 – Piața de capital, România
  Legal 500 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011

Știri & publicații