Prof. Lucian Mihai

Of Counsel

Profesorul Lucian Mihai este Of Counsel în cadrul RTPR. Fost Președinte al Curții Constituționale și președinte al comitetului de redactare al noului Cod Civil, Profesorul Lucian Mihai este specializat în litigii, inclusiv arbitraje, și proprietate intelectuală, de-a lungul carierei reprezentând numeroși clienți de renume internaționali și locali.

Dr. Lucian Mihai are peste 40 de ani de experiență ca profesor la Universitatea din București, Facultatea de Drept, unde susține cursurile de drept civil și dreptul proprietății intelectuale. De asemenea, a deținut poziția de director al Departamentului de Drept privat din cadrul Facultății de Drept pentru două mandate. Profesorul Lucian Mihai este fostul președinte al Comisiei pentru redactarea Noului Cod Civil și al Legii pentru promulgarea acestuia, fost Președinte al Curții Constituționale din România (cea mai înaltă demnitate juridică din România), fost membru al Comisiei de la Veneția (două mandate) și fost Secretar General al Camerei Deputaților.

De asemenea, Profesorul Lucian Mihai este arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României din 1993. A luat parte în numeroase cazuri internaționale ca și consilier, arbitru sau martor-expert. Profesorul Lucian Mihai a fost de asemenea judecător ad-hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Profesorul Lucian Mihai este „Honorary Legal Adviser” al Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la București din 1994.

Read-more

Premii & distincții

  • Senior Statesman
    Chambers Europe 2022, România, Proprietate intelectuală
  • Leading Individual
    Legal 500 2022, Proprietate intelectuală
  • Recomandat
    Who’s Who Legal: Mărci

Știri

Prof. Lucian Mihai

Of Counsel