RTPR asistă Rodbun Grup pentru o nouă finanțare sindicalizată

RTPR a asistat Rodbun Grup SA cu privire la un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Finanțarea a fost acordată de un sindicat de bănci din care fac parte Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Banca Transilvania și Banca Românească în calitate de finanțatori.

Rodbun Grup este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc, înființată în anul 2002.

Echipa RTPR care a acordat consultanță juridică în acest proiect a fost formată din Victor Pădurari (Partner), Cosmin Tilea (Counsel) și Andreea Stoiciu (Associate).

RTPR a lucrat alături de echipa PCF Investment Banking (cunoscut anterior drept Professional Capital Finance), care a acordat consultanță financiară de specialitate către Rodbun Grup.

Pentru firma de avocatură această tranzacție marchează al treilea mandat primit din partea Rodbun Grup, după alte două finanțări sindicalizate în 2018 și 2021.

Ne bucurăm că am finalizat cu succes o nouă tranzacție în care am asistat Rodbun Grup, a doua colaborare în mai puțin de un an. Sectorul agricol joacă un rol esențial în economia României, iar sprijinul oferit de bănci pentru antreprenori români precum Rodbun Grup, care investesc în mijloace tehnologice moderne și adaptate noilor realități climatice, este îmbucurător. În numele echipei RTPR doresc să îi felicit pentru această nouă finanțare și să le mulțumesc pentru încrederea acordată echipei noastre”, a declarat Cosmin Tilea.

Echipa RTPR de drept bancar și finanțări este una dintre cele mai experimentate și apreciate din România, având o vastă experiență în cele mai importante tranzacții din România și din regiune. În fiecare an prestigioasele ghiduri juridice internaționale Legal 500 și IFLR1000 plasează practica de Banking & Finance a RTPR în prima bandă în clasamentele pentru România, în urma unui proces de cercetare minuțios în cadrul cărora sunt intervievați deopotrivă clienți și competitori, avocați specializați în acest domeniu. Totodată mai mulți dintre avocații firmei sunt recomandați ca Leading Lawyers în clasamentele individuale.

O selecție a finanțărilor în care RTPR a oferit recent consultanță include:

  • Eximbank, în calitate de aranjor coordonator, precum și sindicatul de bănci format din Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, CEC Bank, Garanti Bank, ING Bank NV Amsterdam Sucursala București, International Bank for Economic Co-operation, OTP Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania și UniCredit Bank, în legătură cu prelungirea scadenței unor facilități de credit revolving și modificarea structurii sindicatului de bănci în cadrul unui contract de facilitate de credit la termen și revolving multi-monedă garantat, încheiat cu Alro S.A, precum și în legătură cu garanțiile aferente acestuia
  • Oresa cu privire la finanțarea achiziției parcului logistic și industrial Solo Iași de la Grupul Tester, deținut de omul de afaceri Bogdan Pițigoi
  • BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale și UniCredit în calitate de Underwriters, Aranjori Mandatari Principali și Bookrunners, Société Générale și Komerční banka în calitate de agent pentru facilitate, respectiv agent pentru garanții, legat de finanțarea în valoare de 1,150 miliarde Euro acordată PPF Group N.V. pentru achiziția CME, grupul media din care face parte și Pro TV
  • Sindicatul de bănci format din Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România, în calitate de coordonatori, și Raiffeisen Bank International, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Garanti Bank și Intesa SanPaolo România, în calitate de creditori în legătură cu o facilitate de credit în valoare de aproximativ 68 milioane de dolari acordată Alro pentru acoperirea nevoilor curente ale societății și a capitalului de lucru, precum și pentru investiții viitoare
  • Sindicatul de bănci format din ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V. Amsterdam – sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA și UniCredit Bank SA cu referire la extinderea unei facilități de credit în valoare de 360 milioane dolari acordată grupului KMG International pentru acoperirea nevoilor curente în activitatea grupului
  • O instituție financiară internațională în legătură cu o finanțare garantată în valoare de 60 milioane USD acordată SNTGN Transgaz SA Mediaș, operatorul rețelei naționale de transport de gaze naturale, pentru construcția Fazei 1 din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (proiectul BRUA)