RTPR alături de grupul OLX la achiziția Kiwi Finance

RTPR a asistat grupul OLX în legătură cu achiziția Kiwi Finance de la Oresa Ventures. Tranzacția, semnată la finalul lunii octombrie, a fost finalizată ieri, după îndeplinirea condițiilor precedente și obținerea acordului Consiliului Concurenței. Kiwi Finance este cel mai mare broker de credite din România.

Echipa RTPR a fost coordonată de Roxana Ionescu (Counsel) și Andrei Mihul (Senior Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partener), și i-a inclus pe Marina Fechetă-Giurgică (Associate), Vicu Buzac (Managing Associate), Raluca Tudoroiu (Managing Associate), Andrada Rusan, Petru Ursache, Codrina Simionescu (Associates) și Petruș Partene (Junior Associate).

Suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu RTPR și ne-a făcut plăcere să lucrăm cu echipa lor la această tranzacție. Au o expertiză extinsă în practicile de M&A și abilități excelente de negociere, fiind un partener excelent pentru OLX de-a lungul întregului proces. Au demonstrat flexibilitate, responsabilitate și au menținut ritmul permanent”, a declarat Ida Kuijken, Head of M&A OLX Group.

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea achiziției Kiwi Finance de către grupul OLX, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată în acest mandat și le dorim succes în planurile de dezvoltare. Este o mândrie să adăugăm acest proiect în palmaresul impresionant al echipei noastre de Corporate/M&A, care în ultima perioadă a încheiat cu succes nu mai puțin de 8 tranzacții de M&A”, a declarat Roxana Ionescu.

Atunci când toate părțile implicate au o abordare constructivă, succesul unei tranzacții este garantat. Mulțumim OLX, Oresa și Anca Bidian pentru colaborarea excelentă în toate etapele acestei tranzacții interesante și complexe. Suntem în egală măsură bucuroși și onorați că am lucrat pe acest proiect și așteptăm cu interes următoarele provocări”, a adăugat Andrei Mihul.

RTPR are o prezență constantă în topurile realizate în fiecare an de către ghidurile juridice internaționale. Legal 500, Chambers și IFLR1000 clasează practica de Corporate/M&A pe primul loc, iar avocații firmei sunt recunoscuți ca Leading Lawyers. Această tranzacție reconfirmă expertiza echipei care este implicată în cele mai importante și sofisticate mandate de pe piață.

O selecție a tranzacțiilor de M&A în care RTPR a oferit recent consultanță include:

  • Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) în legătură cu achiziția activelor grupului CEZ din România, cea mai mare tranzacție din România din ultimii 12 ani
  • acționarii Te-Rox Prod, companie românească și unul dintre cei mai mari producători europeni de huse și sisteme de siguranță pentru scaunele auto pentru copii, în vânzarea operațiunilor către grupul suedez Holmbergs
  • Mitiska REIM, cu privire la vânzarea, printr-un vehicul cu prezență locală, a unei proprietăți din România
  • Innova Capital în legătură cu achiziția PayPoint Services SRL și Payzone SA de la grupul PayPoint
  • acționarii Sano Vita, unul dintre cele mai renumite și de încredere branduri din industria alimentară din România, în legătură cu vânzarea afacerii către fondul de investiții american Highlander Partners