Allen & Overy și RTPR alături de finanțatori în achiziția grupului CME de către PPF

Allen & Overy și RTPR au acordat asistență aranjorilor în legătură cu finanțarea în valoare de 1,150 miliarde Euro acordată PPF Group N.V. pentru achiziția CME. Facilitatea de credit a fost complet subscrisă de către BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale și UniCredit în calitate de Underwriters, Aranjori Mandatari Principali și Bookrunners. Société Générale și Komerční banka au acționat în calitate de agent pentru facilitate, respectiv agent pentru garanții.

PPF Group N.V. a semnat un acord definitiv cu Central European Media Enterprises Ltd. pentru achiziția CME și a operațiunilor sale de televiziune din Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia într-o tranzacție evaluată la aproximativ 2,1 miliarde USD. Tranzacția va fi supusă aprobării acționarului CME, condițiilor obișnuite pentru încheierea tranzacției și aprobărilor de reglementare.

Partenerul Cathy Bell-Walker care a coordonat echipa din Londra a declarat: „Este o tranzacție de referință pentru sectorul media din Europa Centrală și de Est. Suntem bucuroși că am asistat băncile cu care PPF are o relație tradițională de colaborare, cu atât mai mult cu cât această tranzacție urmează unei alte tranzacții în care am fost implicați de partea finanțatorilor pentru achiziția de către PPF a activelor Telenor din ECE în 2018.”

Cathy Bell-Walker și Jan Skuhravy, Counsel, au coordonat echipa, asistați de către Temi Esho, Senior Associate și din Bratislava de către Peter Redo, Senior Associate și Petra Dzubáková, Associate. Echipa de proiect a mai inclus avocați din birourile Allen & Overy din București, Praga, Bratislava, Amsterdam și New York.

Echipa de avocați din cadrul RTPR Allen & Overy din București a fost coordonată de Poliana Gogu-Naum, Counsel sub supervizarea lui Alexandru Retevoescu, Partner, și i-a mai inclus pe Loredana Duică, Associate și Andrei Konya, Junior Associate.

Poliana Gogu-Naum, Counsel, a adăugat: „Suntem onorați că am acordat asistență juridică pentru o nouă finanțare de renume din regiune. Este o tranzacție foarte importantă, de mare valoare, pentru sectorul media din România și din regiune. De asemenea, este o recunoaștere a valorii practicii noastre și o dovadă a faptului că adeseori clienții au încredere în Allen & Overy pentru a îi asista în multe dintre cele mai mari tranzacții multi-jurisdicționale complexe.”

 

*Începând cu 2 martie 2020 RTPR Allen & Overy va folosi denumirea RTPR.