RTPR câștigă premiul pentru Tranzacția anului 2020 în România, acordat de CEE Legal Matters

Publicația juridică de elită CEE Legal Matters a anunțat recent câștigătorii premiilor 2020 CEE Deals of the Year. RTPR a câștigat premiul pentru Tranzacția Anului 2020 în România, acordat pentru achiziția activelor deținute de grupul CEZ în România de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) – clientul RTPR. Aceasta este cea mai mare tranzacție de M&A din România din ultimii 12 ani și de asemenea este considerată a fi pe locul 4 în topul celor mai mari tranzacții încheiate vreodată în România.

Echipa RTPR a fost coordonată de către Costin Tărăcilă (Managing Partner) și a cuprins mai multe fluxuri de lucru coordonate de Bogdan Cordoș, Senior Associate (coordonare generală și procesul de due diligence), Victor Rusu, Counsel (corporate), Cosmin Tilea, Counsel (finance), Roxana Ionescu, Counsel (concurență). Aceștia au fost sprijiniți de o echipă multi-disciplinară care i-a mai inclus pe Alexandru Retevoescu (Partner), Alexandru Stănoiu (Counsel), Bianca Eremia și Vicu Buzac (Senior Associates), Petru Ursache, Cristi Porojanu, Andreea Stoiciu, Cezara Urzică și Codrina Simionescu (Associates) și Laura Costea (Junior Associate). Allen & Overy a oferit consultanță juridică cu privire la aspectele de drept englez ale tranzacției.

Premiile CEE Legal Matters au ajuns la a patra ediție și celebrează cele mai importante tranzacții semnate în anul 2020 în 22 de jurisdicții din întreaga regiune. Juriul a fost format din avocați de renume din Europa Centrală și de Est, iar selecția a fost făcută în urma unui proces de analiză în două etape. Finaliștii au fost anunțați în luna martie, în urma unei selecții realizate de un panel de experți din fiecare țară, în timp ce câștigătorii din fiecare jurisdicție au fost votați de un al doilea grup de experți cu o bogată experiență recunoscută la nivel regional. RTPR a fost selectată în finală cu 2 tranzacții din cele 4 alese pentru România, și anume tranzacția premiată – achiziția grupului CEZ de către MIRA – și vânzarea de către Aegon a operațiunilor sale din România către Vienna Insurance Group, ca parte dintr-o tranzacție regională care a inclus Ungaria, Polonia, România și Turcia.

Suntem onorați să primim acest premiu care reconfirmă poziția noastră de firmă tranzacțională de top în România. În numele întregii noastre echipe doresc să transmit felicitări clientului nostru, Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), și să le mulțumesc încă o dată pentru că ne-au încredințat această tranzacție de referință. Aprecierea mea se îndreaptă către partenerii noștri de la Allen & Overy cu care am făcut echipă în această tranzacție, precum și către extraordinara noastră echipă de proiect, pentru implicarea și munca susținută”, a declarat Costin Tărăcilă.

La prima ediție a premiilor CEE Legal Matters, organizată în 2018, RTPR a câștigat premiul „Tranzacția anului în România” pentru asistența acordată acționarilor A&D Pharma, cel mai mare grup din industria farmaceutică din România, care activează în domeniul distribuției, serviciilor de vânzare și marketing și a vânzării cu amănuntul a produselor farmaceutice cu operațiuni în Europa Centrală și de Est, în legătură cu vânzarea întregului grup către Dr Max, lanțul de farmacii deținut de Penta Investments.

RTPR este una dintre cele mai cunoscute și apreciate firme de avocatură din România. Echipa are o experiență de neegalat în diferite arii de drept, fiind adesea implicată în cele mai mari și mai sofisticate tranzacții din România și din regiune. Calitatea echipei și a serviciilor furnizate este recunoscută la nivel internațional, principalele ghiduri juridice Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000 clasează firma pe primele locuri în topurile realizate în fiecare an, iar avocații RTPR sunt recomandați ca Leading Lawyers.