RTPR câștigă pentru un producător internațional de piese auto restituirea a 1 milion de euro de la Fisc

După un an de judecată, echipa de litigii fiscale a RTPR convinge Curtea de Apel Oradea să oblige ANAF la restituirea către un producător internațional de piese auto a sumei de 1 milion de Euro. În această speță atipică din domeniul relațiilor intra-grup s-a pus problema calificării naturii juridice a plăților efectuate de către o entitate a grupului din România către altă entitate din același grup, din Germania, în vaza unui acord multilateral de cercetare-dezvoltare, respectiv dacă acestea reprezentau cheltuieli pentru prestări de servicii sau redevențe pentru transfer de know-how.

Interpretarea organelor de inspecție fiscală, confirmată și de cele de soluționare a contestației, a fost aceea că respectivele plăți reprezintă redevențe pentru transfer de know-how, în vreme ce echipa RTPR a demonstrat, inclusiv prin administrarea unei expertize tehnice contabile în specialitatea fiscalitate, că tratamentul fiscal aplicat de societate era cel just, făcând aplicarea Convenției de evitare a dublei impuneri dintre România și Germania.

Echipa de avocați din cadrul RTPR implicată în gestionarea proiectului a fost formată din Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Managing Associate).

Această victorie confirmă palmaresul de succese importante ale echipei de litigii fiscale din cadrul RTPR, care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor clientului într-un caz de o deosebită complexitate chiar și pentru profesioniștii în fiscalitate. Este încă o dovadă a faptului că munca susținută, spiritul de echipă și dăruirea, îmbinate cu experiența și priceperea produc rezultate excelente atât pentru client, cât și o mare satisfacție pentru noi ca avocați”, a declarat Alexandru Stănoiu, Counsel RTPR.

Practica de litigii a RTPR are o experiență vastă în diverse domenii precum drept fiscal, dreptul concurenței, proprietate intelectuală, tehnologia informației, contencios administrativ, arbitraje naționale și internaționale.

RTPR este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România, recunoscută ca atare de Legal 500, Chambers și IFLR 1000 – cele mai reputate ghiduri juridice internaționale – care includ în mod constant RTPR pe primele poziții în clasamentele realizate pentru diferite arii de practică, printre care Drept bancar și finanțări, Corporate/M&A, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii și Dreptul Proprietății Intelectuale.