RTPR alături de Romcim la achiziția Bauelemente

RTPR a asistat Romcim S.A. în legătură cu achiziția Bauelemente Reinvest S.R.L. și filiala sa deținută integral, Bauelemente S.R.L., liderul pieței producătorilor de prefabricate din beton armat și precomprimat din România. Romcim, o companie aparținând Grupului CRH, este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România. Prin această tranzacție, Romcim adaugă trei unități de producție în portofoliul său din România, situate la Bolintin Deal (Giurgiu), Cristian (Sibiu) și Ariceștii Rahtivani (Prahova).

Schoenherr a acordat asistență juridică Romcim în fața Consiliului Concurenței în cadrul procedurii de notificare a operațiunii de concentrare economică, respectiv în legătură cu examinarea investițiilor străine directe.

Echipa RTPR care a oferit consultanță pentru acest proiect a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), și i-a inclus pe Diana Dimitriu, Ana Maria Barbu (Senior Associates), Andrei Toșa, Codrina Simionescu (Managing Associates), Șerban Hălmăgean (Associate), Flavia Mincu, Filip Marinău, Irina Marinescu, Maria Luca și George Capotă (Junior Associates).

Suntem onorați că am asistat Romcim în această achiziție și le mulțumim pentru încrederea acordată echipei noastre. Suntem mândri de realizările echipei noastre de M&A care și-a câștigat renumele și experiența în cele mai complexe și sofisticate tranzacții de pe piață”, a declarat Mihai Ristici, Partner RTPR.

Sunt bucuroasă că am contribuit la realizarea acestei tranzacții împreună cu întreaga echipă de proiect – clienți și colegi. Le mulțumesc tuturor pentru profesionalism și dedicare, împreună am reușit să finalizăm cu succes o nouă tranzacție importantă în cele mai favorabile circumstanțe. Felicitări echipei Romcim și mult succes pe mai departe!”, a declarat Cezara Urzică, Managing Associate la RTPR.

Echipa de Corporate/M&A a RTPR este bine-cunoscută pentru bogata sa experiență tranzacțională. Anul trecut, RTPR a semnat 26 de tranzacții de M&A, dintre care 10 de private equity. Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000, cele mai reputate ghiduri juridice internaționale, clasează practica de Corporate/M&A a RTPR pe primul loc în clasamentele anuale pentru firmele de avocatură din România. De asemenea, mai mulți dintre avocații echipei sunt recomandați ca Leading Lawyers sau Rising Stars în clasamentele individuale realizate de aceste publicații.