RTPR alături de bănci într-o nouă refinanțare acordată Alro

RTPR a asistat Banca de Export Import a României (Eximbank) S.A., în calitate de aranjor coordonator, precum și sindicatul de bănci format din Banca Comercială Intesa Sanpaolo România S.A., Banca Transilvania S.A., CEC Bank S.A., Garanti Bank S.A., ING Bank NV Amsterdam Sucursala București, International Bank for Economic Co-operation, OTP Bank Romania S.A., Raiffeisen Bank Romania S.A. și UniCredit Bank S.A., în legătură cu prelungirea scadenței unor facilități de credit revolving și modificarea structurii sindicatului de bănci în cadrul unui contract de facilitate de credit la termen și revolving multi-monedă garantat, încheiat cu Alro S.A, în calitate de împrumutat, precum și în legătură cu garanțiile aferente acestuia.

Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate și una dintre cele mai mari companii din România.

O echipă mixtă de avocați din cadrul RTPR și Allen & Overy au fost implicați în acest proiect. Echipa RTPR a fost coordonată de Victor Pădurari (Partner) și Andreea Burtoiu (Counsel) și le-a mai inclus pe Lia Ilie (Associate) și Andreea Stoiciu (Associate). Attila K Csongrady (Counsel) și Peter Redo (Senior Associate), avocați calificați în drept englez, au făcut parte din echipa Allen & Overy.

Suntem foarte bucuroși că am finalizat această refinanțare pentru Alro alături de colegii și prietenii noștri de la Allen &Overy. Echipele noastre de banking & finance au o istorie bogată în cele mai complexe și sofisticate tranzacții din Europa Centrală și de Est, fiind preferați de clienți pentru expertiza vastă în acest domeniu. Le mulțumim clienților noștri pentru încrederea acordată și ne bucurăm să vedem că băncile își păstrează interesul pentru companii solide de talia Alro, chiar în contextul actual generat de pandemie.”, a declarat Victor Pădurari.

Suntem onorați că am asistat creditorii în această nouă refinanțare a datoriei Alro. Am fost alături de bănci în mai multe runde de finanțare acordate Alro, ultima dintre acestea a fost la începutul anului trecut. A fost o tranzacție complexă, care a inclus atât aspecte de drept român, cât și de drept englez, pe care suntem mândri să o adăugăm la portofoliul impresionant al echipei noastre de banking & finance.”, a declarat Andreea Burtoiu.

Echipa de drept bancar și finanțări a RTPR este recunoscută pentru experiența sa de neegalat în cele mai importante tranzacții din România și din regiune. Ghidurile juridice internaționale Legal 500 și IFLR1000 plasează practica de Banking & Finance a RTPR în prima bandă în clasamentele pentru România, iar în clasamentele individuale 6 dintre avocații specializați în acest domeniu sunt recomandați ca Leading Lawyers.

O selecție a finanțărilor în care RTPR alături de Allen & Overy au oferit recent consultanță include:

  • BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale și UniCredit în calitate de Underwriters, Aranjori Mandatari Principali și Bookrunners, Société Générale și Komerční banka în calitate de agent pentru facilitate, respectiv agent pentru garanții, în legătură cu finanțarea în valoare de 1,150 miliarde Euro acordată PPF Group N.V. pentru achiziția CME, grupul media din care face parte și Pro TV
  • Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. (PKO Bank Polski) în legătură cu finanțarea în valoare de 73 milioane PLN și 5,5 milioane Euro acordată Polski Bank Komórek Macierzystych S.A., o bancă de celule stem din Polonia și cea mai mare din Europa
  • sindicatul de bănci format din Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România, în calitate de coordonatori, și Raiffeisen Bank International, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Garanti Bank și Intesa SanPaolo România, în calitate de creditori în legătură cu o facilitate de credit în valoare de aproximativ 68 milioane de dolari acordată Alro pentru acoperirea nevoilor curente ale societății și a capitalului de lucru, precum și pentru investiții viitoare
  • sindicatul de bănci format din ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V. Amsterdam – sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA și UniCredit Bank SA în legătură cu extinderea unei facilități de credit în valoare de 360 milioane dolari acordată grupului KMG International pentru acoperirea nevoilor curente în activitatea grupului
  • o instituție financiară internațională în legătură cu o finanțare garantată în valoare de 60 milioane USD acordată SNTGN Transgaz SA Mediaș, operatorul rețelei naționale de transport de gaze naturale, pentru construcția Fazei 1 din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (proiectul BRUA)