Promovări în echipa RTPR

RTPR anunță noi promovări în cadrul echipei de avocați. Vlad Stamatescu este promovat Counsel, Marina Fechetă-Giurgică și Cezara Urzică devin Senior Associate, iar Flavia Mincu și Miruna Tocileanu Associate.

„După un an remarcabil, care a culminat cu mai multe tranzacții de răsunet semnate în ultimele luni din 2023, îmi face plăcere să anunț o nouă serie de promovări în cadrul echipei noastre. Felicitări colegilor noștri pentru performanțele extraordinare în proiectele pe care le-au gestionat, aceste promovări reprezintă o recunoaștere a contribuției semnificative în activitatea RTPR, a dedicării, profesionalismului și talentului lor. Totodată, ele reprezintă o dovadă a angajamentului RTPR de a oferi cele mai bune servicii juridice clienților săi, dar și de a susține și a dezvolta talentul în cadrul echipei sale. Anul acesta RTPR împlinește 20 de ani. Ne dorim să marcăm această aniversare cu cât mai multe reușite profesionale și să continuăm să fim un partener de încredere pentru clienții noștri. Și așa cum declara unul dintre clienții noștri pentru Chambers Europe: „Succesul oricărui avocat RTPR este succesul grupului ceea ce îi face foarte puternici”.”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.

Vlad Stamatescu oferă consultanță pentru companiile locale și internaționale în legătură cu diverse tranzacții comerciale, inclusiv fuziuni și achiziții, aspecte juridice generale cu privire la activitatea zilnică a societăților, înființarea, restructurarea și reorganizarea societăților, precum și cu privire la tranzacții de piețe de capital. Vlad a avut un rol esențial în mandatul în care RTPR a asistat Sarmis Capital cu privire la achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în BMF Grup, cea mai importantă companie pe piața din România de servicii integrate de facility management pentru toate tipurile de clădiri. De asemenea, a acordat asistență fondului de private equity Integral Venture Partners cu privire la investiția în Medima Health, un lanț de clinici medicale cu prezență la nivel național, specializat în servicii medicale de imagistică și radiologie. Vlad este recomandat ca Rising Star în clasamentele Legal 500 pentru secțiunile Drept societar, comercial și M&A și Piețe de capital, precum și în IFLR1000 pentru Piețe de capital.

Marina FechetăGiurgică este specializată în asistarea companiilor locale și internaționale în tranzacții comerciale, fuziuni și achiziții și drept societar, precum și în domeniul piețelor de capital. Recent, Marina a asistat fondul de investiții MidEuropa Partners cu privire la vânzarea Profi cu o valoare de 1,3 miliarde euro, oferind totodată suport Profi în cea mai mare tranzacție în sectorul de retail încheiată vreodată în România. Alte mandate semnificative sunt cele în care a oferit consultanță African Industries Group pentru achiziția rețelei de fitness World Class România de la fondul de investiții Resource Partners, precum și o achiziție ulterioară a World Class România, respectiv Arval Service Lease Romania, parte a BNP Paribas Group, cu privire la achiziția de la BCR Fleet Management a unei părți din activitatea de leasing operațional. Ghidul juridic IFLR1000 o recomandă pe Marina ca Rising Star pentru practica de M&A.

Cezara Urzică are o experiență bogată în acordarea de asistență în legătură cu tranzacții comerciale, drept societar, fuziuni și achiziții, precum și în proiecte de dreptul muncii, cu privire la aspecte variate cum ar fi concedieri problematice, contracte colective de muncă, negocieri, programe de fidelizare și recompensare a managementului companiilor. Printre proiectele sale recente se numără consultanța acordată Macquarie Asset Management (MAM) în legătură cu vânzarea societății CEZ Vânzare către Premier Energy PLC, deținut de fondul ceh de investiții, Emma Capital și Romcim, o companie aparținând Grupului CRH, în legătură cu achiziția Bauelemente Reinvest S.R.L. și filiala sa deținută integral, Bauelemente S.R.L., liderul pieței producătorilor de prefabricate din beton armat și precomprimat din România. Cezara este recomandată în Legal 500 pentru domeniul Dreptul muncii, unde clienții o apreciază ca fiind „foarte hotărâtă, cu un înalt simț al responsabilității, se concentrează asupra detaliilor fără a pierde viziunea strategică asupra proiectelor și are o atitudine deschisă spre rezolvarea problemelor”.

Miruna Tocileanu și Flavia Mincu devin Associate ca urmare atât a promovării examenului de definitivat, cât și a aprecierii colegilor care le-au îndrumat pe perioada stagiaturii și a implicării lor în numeroase mandate. Miruna face parte din echipa de litigii și soluționarea disputelor concentrându-se în principal pe cazurile de concurență neloială și de proprietate intelectuală, iar Flavia din cea de corporate/M&A. Flavia și Miruna au oferit asistență și reprezentare pentru clienți locali și internaționali din multiple sectoare de activitate.

RTPR este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România. Echipa are o experiență greu de egalat în diferite arii de drept, fiind constant implicată în cele mai mari și mai sofisticate tranzacții din România și din regiune. Calitatea echipei și a serviciilor furnizate este recunoscută la nivel internațional, principalele ghiduri juridice Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000 clasează firma pe primele locuri în topurile realizate în fiecare an, iar avocații RTPR sunt recomandați ca Leading Lawyers pentru diverse arii de practică, precum Corporate/M&A, Drept bancar și finanțări, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii, Dreptul Proprietății Intelectuale și TMT (Tehnologie, media și telecomunicații).