RTPR l-a asistat pe omul de afaceri și antreprenorul elvețian-grec Jean Valvis în legătură cu parteneriatul strategic dintre AQUA Carpatica, brandul românesc premium de apă minerală naturală îmbuteliată deținut de compania Carpathian Springs SA, și corporația americană PepsiCo. PepsiCo va deține astfel un procent de 20% din acțiunile AQUA Carpatica și drepturile de distribuție exclusive pe canale specifice din România, Polonia, cu perspectiva de a fi extinse și în alte piețe, inclusiv în Statele Unite ale Americii.
Mandatul RTPR a acoperit asistența juridică în legătură cu toate fazele tranzacției, de la structurare, due diligence, negocierea documentelor tranzacției, până la semnare și închidere.
„Ca antreprenor care a creat branduri premium, mă aștept la excelență de la cei cu care lucrez, iar RTPR s-au ridicat pe deplin la înălțimea renumelui pe care îl au, dovedindu-se avocații de M&A cei mai profesioniști în domeniul comercial, cu accent total pe rezultate”, a declarat Jean Valvis, fondatorul AQUA Carpatica.
RTPR a implicat în această tranzacție o echipă de seniori, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner), care le-a inclus pe Alina Stăvaru (Partner), Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate).
„Ne-a făcut plăcere să lucrăm cu Jean Valvis și îi mulțumim pentru încrederea acordată pentru acest mandat important. Viziunea și perseverența dlui Valvis în a poziționa la nivel internațional AQUA Carpatica drept un brand premium, iar România ca „Patria Apelor Minerale”, sunt pur și simplu contagioase. Colaborarea cu antreprenori vizionari este întotdeauna o provocare și totodată o sursă de învățăminte și inspirație”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner al RTPR.
Este a treia semnare importantă din ultima săptămână pentru echipa RTPR, celelalte două fiind pentru fonduri de private equity. Anul acesta, au fost semnate până acum 14 tranzacții, ceea ce reconfirmă poziția de lider pe piața de M&A a RTPR.
Practica de Corporate/M&A a RTPR se bucură de o reputație greu de egalat, fiind constant recomandată de către publicațiile de specialitate internaționale. 2021 a fost un an record în tranzacții de M&A, cu 20 de mandate asistate de RTPR. Experiența în cele mai complexe mandate de M&A din sectoare variate de activitate a fost remarcată și apreciată de către cele mai prestigioase ghiduri juridice internaționale, precum Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000, care clasează firma în prima bandă a clasamentelor. Totodată mai mulți dintre avocații RTPR sunt recunoscuți ca Leading Lawyers pentru acest domeniu în topurile individuale.
O selecție a tranzacțiilor în care RTPR a acordat recent consultanță antreprenorilor cuprinde:
- Autonom Services, cel mai important jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car din România. în legătură cu achiziția Premium Leasing, compania de leasing operațional a grupului Țiriac.
- Acționarii în legătură cu vânzarea Farmavet S.A., Pasteur Filiala Filipesti S.R.L. & producția de furaje a Agrozootehnica Pietroiu S.A. către Gardenica Limited, deținută de CEE China II Fund (administrat de CEE Equity Partners)
- Grupul Cronos Med, lider în medicină estetică în România, fondat de Dr. Constantin Stan, cu privire la investiția fondului de private equity Morphosis Capital
- AROBS Transilvania Software, o importantă companie românească specializată în furnizarea de servicii software și soluții pentru industrii diverse și cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, cu privire la achiziția Enea Services Romania SRL, divizia de dezvoltare software a grupului suedez Enea AB
- Acționarii Berg Software, o companie locală de dezvoltare software personalizat și outsourcing, legat de vânzarea a 100% din societate către AROBS Transilvania Software, un furnizor de servicii software și soluții pentru industrii diverse
- Adrian Ionescu în vânzarea Adidana, unul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte chimice din țară, către RDF, un important furnizor de produse agricole, distribuție de input-uri și trading cu cereale, companie aflată în portofoliul Roca Investments.
- Acționarii Berg Software cu privire la vânzarea a 100% din societate către AROBS Transilvania Software, un furnizor de servicii software și soluții pentru industrii diverse.
- Fondatorii companiei Keez în vânzarea pachetului majoritar către grupul Visma, una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de produse software din România, originară din Norvegia.
- 123FormBuilder și asociații societății, Catalyst Romania, Florin Cornianu și Adrian Gheară, cu privire la investiția în companie de către 212, un fond de investiții de tip venture capital specializat în companii din tehnologie.
- Acționarii Te-Rox Prod, companie românească și unul dintre cei mai mari producători europeni de huse și sisteme de siguranță pentru scaunele auto pentru copii, în vânzarea operațiunilor către grupul suedez Holmbergs.
- Acționarii SanoVita, unul dintre cele mai renumite și de încredere branduri din industria alimentară din România, în legătură cu vânzarea afacerii către fondul de investiții american Highlander Partners
- Cristian Pop, acționarul Pet Product, cel mai extins lanț de pet shop-uri din România (ce operează sub brandul Animax), în legătură cu vânzarea societății către Rohatyn Group
- Acționarii A&D Pharma, în legătură cu vânzarea întregului grup către Dr Max, lanțul de farmacii deținut de Penta Investments